بشقابی

کد: ۸۵۲

“گل بشقابی” یکی از گیاهان آبدار از خانواده ی کراسولاسه و بومی جزایر قناری است. گیاهی گوشتی با ساقه های کم و بیش منشعب است.

خصوصیات گیاهشناسی و ظاهری گیاه بشقابی :

گل بشقابی” یکی از گیاهان آبدار از خانواده ی کراسولاسه و بومی جزایر قناری است. گیاهی گوشتی با ساقه های کم و بیش منشعب است.
این گیاه همیشه سبز است و بسیاری از انواع آن ساقه ندارند و یا ساقه کوتاهی دارند. اما در برخی دیگر به تدریج با رشد گیاه و ریزش برگ های پایین، ساقه ارتفاع می یابد.

برگ ها به صورت توده ای، کرکدار، به رنگ سبز روشن، گوشتی و پهن، رزت و طوقه ای در ساقه های بسیار کوتاه تشکیل می شوند. به دلیل فرم قرارگیری برگ ها، به این گیاهان، بشقابی گفته می شود.

در هر گیاه حدود ۱۰۰تا۲۰۰ برگ مشاهده می شود که در حاشیه آنها موهای ظریفی وجود دارد. به طور معمول این گیاه به خاطر برگ های آن که بسیار زیباست پرورش داده می شود.

گل ها به رنگ های کر، زرد، صورتی و گاهی نارنجی و یا قرمز دیده می شوند. نکته ی جالب این گیاه این است که پس از گل دادن از بین می رود.

شرایط محیط رشد گیاه بشقابی :
این گیاهان به صورت دوساله یا چندساله بوده که در نواحی معتدل رشد می کنند.
دما : این گونه های گیاهی نسبت به هوای سرد حساس هستند و چنین شرایطی مانع رشد مناسب آنها می شود. دمای مناسب برای آنها ۱۶ تا ۱۹ درجه سانتیگراد و حداکثر تا ۳۰ درجه سانتیگراد می باشد. اگرچه این گیاهان گرما را بیشتر از سرما می پسندند اما بهترین رشد را در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد خواهند داشت.

آبیاری : بشقابی ها نیاز آبی کمی دارند به طوری که در طی تابستان هر ۱۵ روز یکبار و در طی زمستان هز ماه یک مرتبه آبیاری برای آنها کافی است.

نور : در مکان هایی با آفتاب مستقیم و همچنین نیمه سایه رشد می کنند.
خاک : خاک آنها باید از زهکش خوبی برخوردار باشد. به طور کلی استفاده از خاک لومی یا خاک باغچه به همراه مقداری خاک برگ و ماسه برای رشد آنها مناسب است.

آفات و بیماری های گیاه بشقابی :
ممکن است بین برگ ها شته های خونی که حالت پنبه ای دارند دیده شوند، این شته ها شیره ی گیاه را تغذیه کرده و رشد آن را کم می کنند که باید حذف شوند. در صورت مشاهده هرگونه آفت در این گیاه باید به سرعت حذف شود.

نحوه تکثیر گیاه بشقابی :
برای تکثیر این گیاه از ساقه هایش قلمه می گیریم، بطوریکه از زیبایی آن کم نشود و پرپشتی اش از دست نرود. درصورتی که ساقه بریده شده آفت داشته باشد آنرا پاک کرده و ساقه را در داخل آب، ریکات می کنیم، یعنی ساقه بریده شده را در داخل آب دوباره می بریم، تا در ریشه آن هوا پر نشود، چون در اینصورت نمی تواند آب را جذب کند. سپس ساقه را در داخل گلدان مخلوط از ماسه و خاک برگ قرار می دهیم و در دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد نگهداری میکنیم.

Related Images:

بشقابی | سیب آس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا