درخت پروانه

کد: ۵۱۲۷

درخت پروانه(Laburnum Anagyroides)یکی از محبوب ترین درختچه های زینتی و گلدار اما سمی است.

دانستنی های علمی درباره درخت پروانه :
*درخت پروانه (Laburnum Anagyroides )درختچه‌ای بزرگ یا درختی به ارتفاع ۷ متر بومی مناطق کوهستانی جنوب اروپا، دارای تاج عموماً کروی تا مخروطی، با شاخه‌های ایستاده، با پوست سبز مایل به خاکستری و خزان کننده میباشد.
* برگ‌ها متناوب، ۳ برگچه‌ای، دمبرگدار، برگچه‌ها بیضوی تا بیضوی مستطیلی یا بیضوی- واژتخم‌مرغی، به طول ۸-۳ سانتی‌متر. هنگام جوانی در سطح تحتانی سبز مایل به خاکستری، کرکدار، دمبرگ‌ها به طول ۶-۲ سانتی‌متر هستند.
* گل‌ها پروانه آسا، زرد، در گل آذین خوشه‌ای انتهایی، اغلب واژگون میباشند.
* میوه درخت پروانه نیام، فشرده، دیر شکوفا به طول حدود ۵ سانتی‌متر است.
* درخت پروانه درختچه‌ای است که قابلیت کاشت در نواحی ایران – تورانی و اروپا- سیبری را دارد و در ایران در بخش‌هایی از تهران و کرج کاشته شده است.
* گل های درخت پروانه دارای عطری شیرین و ملایم هستند. ولی دقت داشته باشید که تمام قسمت های این گیاه سمی هستند خصوصا در هنگامی که نارس باشند.
* نیاز آبی آن متوسط و کاملاً آفتاب پسند است. گل‌های زرد و پر پشت بهاره آن و میوه‌های نیام و دیر شکوفا و سبز رنگ آن زیبایی خاصی دارد.
* در خاک های زهکشی شده و ارگانیک به خوبی رشد می کند. این گیاه درختچه ای است و به آن زنجیره ی طلایی هم می گویند. چون گل آذین های آن به شکل یک زنجیر طلایی از درخت آویزان هستند.
* گل ها عمر کمی دارند. این گیاه تحمل شرایط گرمایی را ندارد و رشد آن کند و متوسط است.
* گل های طلایی و خوشه ای و آویزان این درختچه منظره ی بسیار زیبایی به این درختچه ی برگریز می دهند. گل ها در اواخر بهار و اوایل تابستان ظاهر می شوند. از چوب این درختچه استفاده ی صنعتی و تجاری می شود. چوب نزدیک به پوست این درخت زرد رنگ و مغز چوب قهوه ای رنگ است. از چوب آن برای ساخت کالاهای زینتی و مهره های شطرنج استفاده می شود.
* این گیاه را می توان از طریق قلمه و همچنین کاشت بذرها تکثیر نمود.
* برخی از قسمت های درخت پروانه سمی هستند و در هنگام جداسازی و یا حمل می تواند موجب مسمومیت شود.
* این گیاه یکی از محبوب ترین درختچه های زینتی و گلدار اما سمی است.
* میوه های درخت پروانه به شکل غلاف است و بایستی بسیار مراقب بود که توسط کودکان بلعیده نشود. میوه های درون غلاف به شکل نحود فرنگی هستند و دوز هایی از آن باعث مسمومیت اسهال و تهوع می گردد.

Related Images:

درخت پروانه سیب آس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا