درخت کرب

کد: ۵۰۲۸

کرب (FIELD MAPLE) با افرای پرچینی درختی است پهن برگ و خزان کننده است.درخت کرب درنقاط مختلف جنگلهای شمال ایران وجود دارد.

دانستنی های علمی درباره درخت کرب:
کرب (FIELD MAPLE) با افرای پرچینی درختی است پهن برگ و خزان کننده. درخت کرب بومی بسیاری از مناطق اروپا،شمال به جنوب اسکاتلند،دانمارک،لهستان،بلاروس و جنوب غربی آسیا از ترکیه به قفقازو شمال آفریقا در کوههای اطلس و شمال آمریکا و استرالیا است.
درخت کرب درنقاط مختلف جنگلهای شمال ایران وجود دارد و مخصوص ارتفاعات وجنگلهای کوهستانی است ودرارسباران وآستارا، کلاردشت و نور و زرین گل گرگان دیده شده است. پایین ترین نمونه آن دردره زرین گل دراتفاع ۱۱۰۰مترازسطح دریاو بالاترین آن درکندوان در۲۶۰۰ متر ارتفاع دیده شده است.
نامهای محلی کرب:
درنوروکجور(کرب)- زیارات (کرکو)- ارسباران(تلین وآقچه قییم)- دیلمان(چیت)
نام عربی که از کتاب های مختلف بررسی شده ،اسفندان وشجره العرب وقیقب میباشد.
پراکندگی درخت کرب درایران بیشتر در گرگان ، مازندران (شیب شمالی کندوان، دره چالوس، گدوک، کلاردشت، کجور) و گیلان(ایسپیلی) است.
رشد مناسب در خت کرب ذر آفتاب کامل یا سایه جزئی انجام می شود،به همین علت اغلب در لبه جنگل(hedgerows)یافت می شود. رشد طولی آن به ندرت از ۱۵متر فراتر می رود.درخت کرب خاک مرطوب و حاصلخیز را ترجیح می دهد.برگ های جوان به رنگ بنفش مایل به قرمزو برگ های بالغ سبز تیره است.رنگ پاییزه برگ ها زرد طلایی یا زرد متمایل به سرخ است. گل درخت کرب به صورت خوشه هایی از گل های زردمتمایل به سبز در فصل بهار است و میوه آن به شکل فندقه بالدار است.
سرعت رشد افرای پرچینی آهسته است.و دارای بافت متوسط است. این درخت در برابر یخبندان،باد،آلودگی هوا،خشکی و خاک فشرده مقاوم است. فرم درخت کرب گرد و متراکم است و شاخه های قابل انعطاف دارد.
پهنک برگهابه طول ۱۵ تا ۶۰ به عرض ۲۵ تا ۸۰ میلیمتر با پهنک ۳-۵ لوبه،باقاعده ای قلبی، بالوبهای کامل یاگاهی سه لوبکی غالبا درسطح تحتانی کرکدار بخصوص درامتداد رگبرگهای اصلی و کرکدار یا بی کرک و شیرابه دار میباشد.
تاج درخت کرب نامنظم و کروی و شاخه های قابل انعطاف ،نرم ومنشعب .پوست آن شیاردار است.
تحمل درخت کرب در مراحل ابتدایی و اولیه رشد نسبت به سایه بسیار بالاست،امانیاز این گیاه به نور در سالهای تولید بذر افزایش می یابد.
چوب درخت کرب سفید رنگ و سخت و قوی است و برای مبلمان، کف پوش، آلات موسیقی استفاده می شود.
درخت کرب به منظور حفاظت درکنار آلاچیق های پارکها کاربرد دارد.این درخت معمولاً هم به صورت تک درخت و هم انبوه کاشت میشود.
بیماری هایی که امکان دارد به کرب آسیب بزنند عبارتند از:قارچ Didymosporina aceris، کپک Uncinula bicornis، شانکر Nectria galligena،کنه گال شدن برگ،و شته villosus Periphyllus است.
تکثیردرخت کرب از طریق بذراست .کرب ازآنجاکه گونه ای مقاوم وسازگار است،دراکثر مناطق وحتی بصورت خودرو یافت میشود.

Related Images:

درخت کرب سیب آس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا