شمشاد اهوازی

کد: ۸۵۰    

شمشاد اهوازی گیاهی دارای ارزش های منحصر به فرد و پر کاربرد در محوطه سازی و ایجاد فضای سبز است.

خصوصیات گیاهشناسی گیاه شمشاد اهوازی :
شمشاد اهوازی گیاهی دارای ارزش های منحصر به فرد و پر کاربرد در محوطه سازی و ایجاد فضای سبز است. این گونه از جنس Clerodendron در خانواده Verbenaceae بومی نواحی ساحلی در آسیای گرمسیری، سواحل اقیانوس آرام و همچنین جزایر هاوایی می باشد. این گونه هم اکنون بیشتر در هاوایی،استرالیا،غرب هند و در مناطق با آب و هوای گرم توزیع شده است.

هر چند گیاهی معطر و با گل های زیبا و شاخ و برگ سبز و جذاب است، تجربیات باغبانان نشان می دهد تمایلات تهاجمی دارد و قادر به رشد در نزدیکی اقیانوس با جزر و مد بالا است، و دارای پتانسیل بالقوه تبدیل شدن به علف هرز در سواحل است.

خصوصیات ظاهری گیاه شمشاد اهوازی :
این درختچه همیشه سبز وسیع ۱ تا ۱.۸ متر میتواند بلند شود. ساقه های آن چوبی و صاف است. برگهای تخم مرغی و بیضوی شکل ۵ تا ۱۰ سانتی متری بلند با نوک نوک تیز ، سبز ، صاف و کمی براق دارد.

این گیاه پرچین با ارزش با شاخ و برگ همیشه سبز دارای گل های معطر سفید است که پرچم قرمز ظریفی از آن بیرون زده است.
دانه های متعدد آن برای پرندگان جذاب است و به تکثیر و رشد رویشی و تهاجمی آن کمک میکند.هرچند تهاجم، بیشتر در اماکن ساحلی رخ میدهد.

در صورتی که فاصله کاشت هر نهال را نزدیک به یک متر بگیریم ، در مدت ۲ تا ۳ سال می تواند به طور کامل دیواره ای به ارتفاع ۲ متر را پوشش دهد.

شمشاد اهوازی گیاهی رونده با شاخه های کشیده و بلند تا حدی نیمه خشبی در نتیجه از خاصیت نقش پذیری و شکل پذیری خوبی برخوردار است و در طراحی فضای سبز شهر های گرمسیری کاربرد دارد
شمشاد اهوازی از جمله گیاهان زینتی میباشد که نیاز به مراقبت بیشتری دارد.

شرایط محیط رشد گیاه شمشاد اهوازی :
دما : دمای مناسب آن حدود ۲۰ درجه سانتیگراد است. رطوبت مورد نیاز آن بالا است و بهتر در نور آفتاب غیر مستقیم که از جنوب می آید قرار گیرد.استراحت و هرس گیاه در طی فصل زمستان ضروری است.

خاک : خاک مناسب آن خاک گلدان (خاک هایی که بتوانند آب را تا تخلیه کامل حفظ کنند) می باشد. خاک خریداری شده می بایست به خوبی هوادهی شده و با شن و ماسه و یا پرلیت و پیت ماس مناسب سازی شود. اگر یک ترکیب ایده آل می خواهید به این ترتیب عمل کنید: ۱ قسمت خاک باغچه ، ۱ قسمت شن درشت و یا پرلیت ، ۱ قسمت خاک پیت مرطوب و یا هوموس (قالب برگ) و مکی آهک . همیشه از یک گلدان با یک سوراخ استفاده کنید.

آبیاری : خاک را به طور یکنواخت مرطوب نگه دارید. بهتر است از آب گرم استفاده کنید.
کود : هر دو هفته یکبار با کود محلول در آب رقیق شده به نصف، گیاه را تغذیه نمایید. در طول ماه های زمستان آن را کاهش دهید.

آفات گیاهی : این گیاه مستعد ابتلا به انگل عنکبوت است. همیشه هر گیاه جدیدی را قبل از آوردن به خانه یا گلخانه خود بازرسی نمایید و از عدم وجود آفات اطمینان حاصل کنید.

نحوه تکثیر شمشاد اهوازی :
از طرق قلمه ساقه ، خوابانیدن ساقه و تقسیم ریشه امکانپذیر است. قلمه را در بهمن و اسفند در خزانه کاشته و پس از یکسال به زمین اصلی منتقل می کنند. همچنین میتوان پس از آنکه قلمه در خزانه ریشه دار شد ،آن را در گلدان کاشت.

هشدار: شمشاد اهوازی گیاهی سمی است و در صورت بلع ایجاد مشکلاتی میکند. سعی کنید در اطراف اماکن بازی کودکان از آن استفاده نکنید.

Related Images:

شمشاد اهوازی | سیب آس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا