گل لادن

کد: ۸۱۵

دانستنی های علمی درباره گل لادن:

لادن گونه ای گیاه گلدار از جنس Tropaeolum در خانواده Tropaeolaceae میباشد. منشاء آن رشته کوه های آند جنوبی در شمال بولیوی تا کلمبیا در قاره آمریکای جنوبی است.

گیاه لادن چند ساله در طول دوران رشد به ۱ متر طول و یا بیشتر میرسد. دارای برگ های بزرگ، تقریبا دایره ای شکل، به قطر ۳ تا ۱۵ سانتی متر، به رنگ سبز مایل به زرد در بالا، با دمبرگ ۵ تا ۳۰ سانتی متری که در نزدیکی وسط برگ با رگه های متعدد و لبه های لوب دار میباشد.

گل لادن ۲.۵ تا ۶ سانتی متر قطر ، با پنج گلبرگ و هشت پرچم و اسپور ۲.۵ تا ۳ سانتی متر است و رنگ آن زرد تا نارنجی و به قرمز متفاوت است که اغلب تیره تر در قاعده از گلبرگ میباشند.
میوه گل لادن ۲ سانتی متر پهنا ارد و از سه بخش تشکیل شده و هر بخش دارای یک بذر منفرد بزرگ به طول ۱ تا ۱.۵ سانتی متر می باشد.
از مهمترین خصوصیات برای شناسایی گل لادن ، برگهای چرمی شکل و گلهای آن است که محور گل از انتهای گل به آن نچسبیده است بلکه از وسط گلبرگها وارد گل شده و انتهای گلبرگها آزاد است .

بیشتر بخش‌های گل لادن به ویژه برگ هایش طعم شاهی می دهد از این رو به آن شاهی هندی هم می گویند.
گل لادن نیازمند نور آفتاب و خاک شنی است. استفاده از کود نیتروژن به فراوانی شاخ و برگ و تولید گل های بیشتر کمک میکند. این گیاه نسبتا متحمل به خشکسالی است ولی برای شادابی بیشتر به آبیاری منظم نیاز دارد.
گل لادن نیاز به مراقبت چندانی ندارد و مناسب برای مبتدیان در هر سنی که علاقه به باغبانی داشته باشند می باشد. این گیاهان به سرعت شروع به رشد میکنند و تکثیر آنان نیز ساده است.

گل لادن به طور گسترده ای، برای مصارف زینتی و دارویی کشت میشود.
هم برگ و هم گل گل لادن خوراکی هستند و می توان آنها را در سالاد استفاده کرد. طعم آنها نسبتاً تند میباشد.
اعضای گل لادن دارای گلیکوزید گوگرد داری به نام گلوکوتروپئولوزید و میروزین است . به طوری که اگر برگ گل لادن جویده شود اسانسی شبیه اسانس خردل از آن آزاد می شود که کاملاً محسوس است .

خواص درمانی گل لادن:

گل لادن جز یکی از گیاهان دارویی می باشد و برگ و گلهای گل لادن خاصیت ضد اسکوربوت دارد و همچنین خواصی چون تصفیه خون ، رفع بیماریهای نزله ای دستگاه تنفسی ، برونشیت های مزمن و اخلاط خوی دارد . همچنین اثراتی چون باز کردن مجراهای شریانی قلب ، درمان ْنژین تقویت موی سر و پیاز مو و رفع ریزش مو برای گل لادن بر شمرده اند .

گل لادن کاربرد زیادی در فضای سبز دارد و معمولاً از آن در حاشیه ها، میادین و چمن کاریها استفاده میکنند.

گل لادن از دیرباز در طب گیاهی آند به عنوان مواد ضد عفونی کننده و التیام بخش زخم استفاده می شود. تمام قسمت های گیاه خاصیت آنتی بیوتیک ددارند و دم کرده این گیاه را می توان مورد استفاده قرار داد که موجب افزایش مقاومت در برابر عفونت های باکتریایی میشود.

گل لادن نسبتاً به سرما مقاوم است. در صورت مشاهده شته باید گیاه را فوراً با آب شست و شو داد.

تکثیر گل لادن:

از طریق کاشت بذر در اواخر اسفند و قلمه زدن در اواخر تابستان امکان پذیر است. بدین ترتیب که از روی بوته‌های مادر قلمه هایی انتخاب کرده و در مخلوطی از خاک برگ و ماسه می کارند و پس از ریشه دار شدن گلدانش را عوض می کنند.

تکثیر گل لادن توسط بذر صورت میگیرد و معمولاً با پیوند زدن، تکثیر به خوبی انجام نمیشود.گل لادن به عنوان مهاجم در مناطق مختلفی ، از جمله هاوایی ، جزیره لردهاو، و زلاند نو شناخته شده است.

Related Images:

گل لادن | سیب آس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا