گیاه سرخس پا خرگوشی

کد: ۸۶۵

دلیل نامگذاری این گیاه به سرخس پاخرگوشی (RABBIT'S FOOT FERN) نیز وجود همین ریزوم های خزدار می باشد

خصوصیات گیاهشناسی گیاه سرخس پا خرگوشی :
سرخس پا خرگوشی” یکی از گونه های جنس سرخس می باشد. این گیاه همانطور که از نام گونه ی آن مشخص است، بومی فی جی است. این گیاه دارای ریزوم های پوشیده از خز است که روی سطح گلدان را می پوشاند و یا به حالت آویزان از گلدان و گیاه نمایان می شود. خزها مرکب از کرک های بلند به طول ۱ تا ۲ سانتیمتر، ضخیم و به رنگ قهوه ای روشن هستند. دلیل نامگذاری این گیاه به سرخس پاخرگوشی نیز وجود همین ریزوم های خزدار می باشد. برگ ها سه گوش، با بریدگی های زیاد، به طول حدود ۶۰ سانتیمتر و عرض ۴۵ سانتیمتر می باشند. هر برگ حاوی سه یا چهار برگچه می باشد.

شرایط محیط رشد گیاه سرخس پا خرگوشی :
دمای مورد نیاز برای رشد این گیاهان حدود ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است. و دماهای کمتر از ۱۳ درجه سانتیگراد را تحمل نمی کنند.

گلدان های این گیاهان را باید در مکان هایی با نور غیر مستقیم خورشید قرار داد و از قرار دادن آنها در نور مستقیم خورشید اجتناب کرد. نور مستقیم باعث سوختگی سطحی برگ ها و قهوه ای شدن ریزوم ها می شود به ویژه اگر نور مستقیم با کمبود رطوبت و خشکی همراه باشد، اثر زیانبارش تشدید خواهد شد.

آبیاری گیاهان در طول بهار و زمستان باید به گونه ای باشد که خاک همواره مرطوب باقی بماند ولی گیاه غرقاب نشود. این گیاهان دارای ریشه های کوچکی هستند به طوری که بیشتر آب و مواد غذایی مورد نیاز خود را از بخش های سطحی خاک دریافت می کنند و آنها را در ریزوم ها ذخیره می کنند.

خاک های به خوبی آبیاری شده که حاوی تورب باشد برای رشد بهینه ی این گیاهان مناسب است. برای تغذیه ی این گیاهان نیز می توان از فصل بهار تا پایان فصل پاییز، از کودهای کامل مایع و رقیق شده به فاصله ی هر دو تا سه هفته یکبار استفاده کرد.

اگر ریزوم ها و ریشه ها نیاز به گلدان های بزرگتر داشته باشند، باید گلدان ها را در فصل بهار تعویض نمود. همچنین این زمان، برای تکثیر گیاهان به وسیله ی رویزم ها و تکه تکه کردن ریزوم ها برای تولید گیاهان جدید نیز مناسب است.

رطوبت هوا نیز به رشد بهینه ی این گیاهان کمک زیادی خواهد کرد. استفاده از سیستم میست (مه افشان) در گلخانه می تواند بسیار مفید باشد.

مشکلات احتمالی گیاه سرخس پا خرگوشی :
۱- زرد شدن برگ ها و قهوه ای شدن انتهای برگ: این عارضه احتمالاً به دلیل خشکی بیش از حد هوا و نیز درجه حرارت های بالا رخ می دهد. بنابراین در صورت بروز این مشکل باید دما را کاهش داد و سطح رطوبت را افزایش داد.

۲- رنگ پریدگی برگ ها و کاهش رشد گیاه: این پدیده به دلیل کمبود مواد غذایی بوجود می آید. همچنین علت دیگر رنگ پریدگی برگ ها می تواند وجود نور مستقیم خورشید نیز باشد. که با کوددهی مناسب و قرار دادن گلدان ها در مکان های دور از نور مستقیم خورشید و یا ایجاد حفاظ و سایبان برای گیاهان می توان این مشکل را برطرف کرد.

۳- نرم شدن و پوسیدگی برگ ها: نرم شدن برگ ها احتمالاً به دلیل آبیاری بیش از حد ایجاد می شود. همچنین باید چک کنید که دما بیش از حد پایین و سرد نباشد.

نحوه تکثیر گیاه سرخس پا خرگوشی :
برای تکثیر این گیاهان می توان ریزوم ها را در فصل بهار به تکه های ۵ تا ۸ سانتیمتری تقسیم نمود. باید توجه داشت که هر تکه حداقل حاوی یک جوانه ی رویشی یا ساقه باشد. سپس رویزوم ها را در بستر کشت مناسب کشت نمود. استفاده از مخلوط پیت ماس، پرلیت و خاک سبک می تواند برای کشت آنها مناسب باشد. پس از حدود ۳ تا ۴ ماه، گیاهان جدید را به گلدان های بزرگتر انتقال می دهند.

Related Images:

گیاه سرخس پا خرگوشی | سیب آس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا