گیاه ونوس حشره خوار

کد: ۸۶۸

ونوس حشره خوار (VENUS FLYTRAP) یک گیاه گوشتخوار است که با جلب، شکار و هضم جانوران کوچک تغذیه میکند.

دانستنی های علمی درباره گیاه ونوس حشره خوار:
* گیاه ونوس حشره خوار یک گیاه گوشتخوار است که با جلب، شکار و هضم جانوران کوچک (اغلب حشرات و عنکبوتیان) تغذیه میکند. این گیاه از جنس Dionaea در خانواده دروزرا(Droseraceae) است که بیشتر در آمریکا و در دشت ساحلی جنوب شرق کارولینای شمالی و شمال شرق کارولینای جنوبی یافت می شود.

* ساختار دام انداختن حشرات در این گیاه به این صورت است که زمانی که حشره به پرز های حساس روی برگ گیاه برخورد می کند، پهنک ها مانند اوراق یک کتاب روی هم تا شده، حشره در آن زندانی می گردد و غده ها مایعی اسیدی ترشح می کنند که احتمالا همراه با عمل باکتری ها باعث هضم حشره می شوند. پس از ۵ تا ۱۵ روز (گاهی ۳۰ روز) درب های زندان به آهستگی باز می شوند، درحالی که فقط بقایای جسد زندانی قابل رویت است. پس از هر شکار برگها شکل اولیه خود را بدست می آورند و بعد از ۲ تا ۳ بار استفاده، قهوه ای رنگ و پژمرده شده و باید چیده شوند و به جای آنها برگ های جدیدی می روید. حشرات بخاطر بو و رنگ گیاهان گوشتخوار به سوی آنها جلب شده و شکار می گردند.

* این گیاه اولین بار توسط A . Dalilis فرماندار کارولینای شمالی کشف شد و در نامه ای که در ۲۴ ژانویه ۱۷۶۰ بهP.Gallnsan نوشته، نام Flytrapsensitive به آن داده است که این نام تا سال ۱۸۴۳ منتشر نشد .مقداری از این گیاه به انگلستان فرستاده شد و به باغ Vew منتقل گردید .

* ونوس حشره خوار گیاه کوچکی است که اندازه ساقه های آن از ۱۵ سانتیمتر تجاوز نمی کند
* برگهای این گیاه بدون ساقه بوده و مستقیمأ از روی زمین خارج میشود و شامل یک پهنک کشیده باله دار که در انتها پهن شده و تشکیل دو پهنک جداگانه به طول در حدود ۲ سانتیمتر می دهد. این پهنک های کوچک می توانند در طول رگبرگ اصلی تا شوند.
* سطح فوقانی آنها دارای غده های کوچک قرمز رنگی می باشد که باعث هضم حشرات می شود .مابین غده های قرمز و کناره های برگ قسمت کوچکی وجود دارد که محل نکتار ( شیره ـ نوش )گل می باشد .

* پیرامون هریک از این پهنک ها پُرزهای( خارهای نازک و ظریف ) سختی وجود دارد و در قسمت مرکزی دارای سه عدد و گاهی چهار عدد پُرزهای حسی برآمده میباشد .

* در حالی که تماس قسمتی از یک موی سر که فقط چند هزارم میلی گرم وزن دارد ، برگها را به حرکت می آورد ولی ریزش قطرات درشت باران بر روی آنها بی اثر است .

* این گیاه یکی از گیاهان مناسب جهت پرورش در تراریوم Terrarium میباشد
* گیاهان گوشتخوار معمولا در تورب زارهائی میرویند که از نظر ازت بسیار فقیر می باشند و این گوشتخواری کمبود ازت مورد نیاز آنها را جبران می کند و باید در گوشتخواری این گیاهان وسیله بقای آنها را در زمین های فقیر جستجو نمود .

* ونوس حشره خوارDianea muscipula احتیاج به هوای گرم و مرطوب و آفتابی دارد و برگهای قهوه ای رنگی که اعمال حیاتی خود را انجام داده اند باید چیده شوند .

* رنگ قرمز داخل برگها با نشو و نمای گیاه آشکار می شود .هرگاه گیاه در سایه نگاهداری شود رنگ مزبور سبز باقی خواهد ماند. دقت نمایید گلهای کوچکی که در ماه خرداد در روی ساقه های طویل آن آشکار میشوند باید چیده شوند تا باعث ضعف گیاه نگردند .

* در صورتی که گیاه در محیطی دور از حشرات نگاهداری می شود باید هر دو هفته یک بار به آن یک تکه بسیار کوچک و نازک گوشت خام چرخ شده یا کوبیده بدهید .

* این گیاه، نیازمند محیط کاملاً روشن میباشد. در فضای باز نور کامل آفتاب برای آن مناسب است. همچنین در محیط داخل ساختمان به خوبی رشد میکند اگر نور کافی را فراهم نمایید مثلاً می توانید در کنار پنجره پر نور آن را نگه داری نمایید.

* در طول تابستان ، گلدان این گیاه باید همیشه نشسته در آب خالص باشد. اگر آب شیر شما دارای ناخالصی بالاتر از ۹۰ پی پی ام است از آب مقطر و یا آب باران استفاده نمایید.
* برای عمر طولانی مدت ، گیاه باید استراحت زمستانی نیاز دارد.

* ونوس حشره خوار نسبت به خاک خیلی حساس نیست. فقط از پرلیت ،pumice و دیگر اجزاء بالقوه شور خاک اجتناب کنید. رشد خیلی خوب آن در مخلوط “خاک پیت” و “شن و ماسه ” به نسبت ۴ و ۱ است. سطح خاک حداقل ۵ سانتیمتر (۲ اینچ) بالای سطح آب باشد.

* تغذیه بیش از حد و یا دست زدن به پُرزهای حساس باعث از بین رفتن و مرگ گیاه می شود و باید در مقابل این وسوسه مقاومت کرد .

* پس از کاشت بذر ونوس حشره خوار به آرامی دانه ها را با آب اسپری نموده و در گلدان یا کیسه های پلاستیکی قرار داده و زیر چراغ فلورسنت نه چندان نزدیک با درجه حرارت بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد قرار دهید و پس از نمایان شدن چند برگ ، گیاه را کم کم از گلدان ها و کیسه های پلاستیکی به گلخانه ای روشن انتقال دهید.

Related Images:

گیاه ونوس حشره خوار | سیب آس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا